Meslek Okullarına Uygun CNC Router ve Lazer Makineleri 25EKİ
Meslek Okullarına Uygun CNC Router ve Lazer Makineleri

Cnc Co2 Lazer Kesim ve Cnc Router Makineleri Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokullarında öğrencilerin öğrendiklerini uygulaması için kurulan atölyelerin olmazsa olmazıdır. Cnc Router ve Cnc Lazer çoğunlukla karıştırılsa da yaptıkları işler birbirlerinden oldukça farklıdır. Her bir makineden çıkan işin, farklı tasarımsal güzelliği vardır.

Cnc Co2 lazerler ahşap, mdf, pleksi vb. metal olmayan malzemeler üzerine kesim ve kazıma işlemlerinde kullanılır. Bu makineler 3 eksen çalışan makinelerdir, silindirik yüzeylere işlem yapılması istenildiği durumlarda makineye divizör ekseni ilave edilir. Bu sayede üçüncü eksen olarak divizör kullanılır. Bu makinelerde malzemeye işleme, lazer ışığı ile yapıldığı için hassas kesim ve kazıma işlemlerinde oldukça tercih edilir. Bu nedenle hediyelik, oyuncakçılık, promosyon, reklamcılık, mobilyacılık sektöründe önem kazanmıştır. Talaş kaldırma olmadığından kesim işleminde sadece duman ve koku olmaktadır. Doğru havalandırma ile bunu önüne geçmek oldukça önemlidir. Ayrıca güvenlik açısından okulların en çok tercih ettiği lazer kesim ve kazıma makineleri kapaklı modellerdir.

Mutfak dolabı, mobilya kapakları, kapılar üzerinde bulunan oyma işlemleri bu makineler ile gerçekleşir. Ayrıca metal ve plastik malzemelerin kalıpların yapımında kullanılmaktadır. İşlem uç ile yapıldığından çok ince işleri yapmakta lazer kadar başarılı değildir. Talaş kaldırma olduğundan çalışma ortamının sıklıkla temizlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle okullarda daha çok tercih edilen kabinli ve toz hazneli cnc router makineleridir.

 

Cnc Routerler ise ahşap, mdf, metal, pleksi, dekota gibi malzemelerin işlenmesinde kullanılır. Cnc Routerlar 3 eksen ve üstü çalışan makinelerdir. Oyma, kazıma ve kesim işlemlerinde kullanılır. Mobilyacılık sektöründe oldukça yaygın olan v bit oymacılık için kullanılan makinelerdir.

Yaratıcı İşler için Bizimle İrtibat Kurun

Cnc Router ve Lazer makineleri ile üretiminizi artırın!